Instrumenten Jazz-Pop-Rock

Je kan starten met een instrument vanaf het eerste jaar muziekatelier (graad 2.1). De academie voorziet voor jazz-pop-rock muziek een keuze tussen deze instrumenten: drums, elektrische gitaar, piano, zang, basgitaar/contrabas en saxofoon.

Drums | Jazz-Pop-Rock

Jong of oud? Iedereen kan leren drummen, met of zonder voorkennis. Inschrijven kan vanaf 8 jaar.

In de lessen Jazz-Pop-Rock drums nemen we alle facetten van het drumstel onder de loep. We leren hoe je correct aan je drumstel zit en hoe je je stokken op de juiste manier vasthoudt. Eens je het drummen in de vingers krijgt, gaan we meespelen met songs in hedendaagse muziekstijlen die bij je leerstof, niveau en muzieksmaak aansluiten.

Je vaardigheden als drummer worden verder ontwikkeld met technische en ritmische oefeningen. Je leert improviseren. Dit wil zeggen dat je leert spelen op je gehoor en je gevoel in plaats van een partituur te lezen. Zo kun je vlot een eigen drumpartij bij songs verzinnen. Een vaardigheid die je volop zal kunnen benutten als je als drummer op de drumkruk terechtkomt in één van onze Art’Iz bands (vanaf de derde graad).

Jazz-Pop-Rock drums is een stevig onderbouwde cursus vol positieve vibes waarin jong en oud op eigen tempo leert drummen en waarin je jezelf ontpopt tot een veelzijdige drummer.

Lesdagen

 • Hoofdschool Izegem: op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
 • Vestiging Oostrozebeke: op maandag


Vragen?


Kan gevolgd worden te:

 • Hoofdschool Izegem (Muziek & Woord)
 • Vestiging Oostrozebeke

Elektrische gitaar | Jazz-Pop-Rock

Ken je The Beatles, Jimi Hendrix, B.B. King, Led Zeppelin, Dire Straits en Pink Floyd? De gitaarklank in hun nummers is enorm kenmerkend voor hun muziek. De elektrische gitaar hoort thuis in veel stijlen, van country over rock tot pop, blues, jazz, reggae, enz… Wil jij ook graag de skills van deze muzikale helden onder de knie krijgen? Dan zijn de lessen jazz-pop-rock gitaar iets voor jou!

Voor wie echt van nul start, besteden we aandacht aan de houding op het instrument en het leren van de noten. Dit gebeurt via hedendaagse pop- en rockliedjes waarbij je ook al akkoorden en toonladders leert spelen. Samen muziek maken, dat is ons motto!
Vanaf de derde graad komt het spelen in een band naar voren. Je speelt bestaande solo’s na en improviseert met toonladders en akkoordnoten. Je ontdekt je weg in verschillende muziekstijlen en nieuwe technieken zoals ‘bendings’, ‘pull-offs’ en ‘hammer-ons’.

Vanaf de vierde graad stippel je jouw eigen weg uit. Je verdiept je in jouw eigen stijl (blues, rock, country, jazz, pop). Doel? Een jazz-pop-rock Art'Izt worden met een eigen stem.

Lesdagen

 • Hoofdschool Izegem: op dinsdag, woensdag en donderdag
 • Vestiging Oostrozebeke: op zaterdag


Vragen?


Kan gevolgd worden te:

 • Hoofdschool Izegem (Muziek & Woord)
 • Vestiging Oostrozebeke

Piano | Jazz-Pop-Rock

Met piano jazz-pop-rock kan je helemaal van nul (de tweede graad) starten. Je leert vooral -niet echt een verrassing- piano spelen volgens de regels van de kunst. Wat wel typisch is aan onze jazz-pop-rock aanpak is dat we vanaf het begin ruimte maken om samen te spelen (met de leerkracht of elkaar), zelf iets toevoegen of veranderen aan een stukje, misschien zelfs al eens een eigen liedje spelen op de piano? Zoals je waarschijnlijk al vermoedde, spelen we vooral jazz, pop, en rocknummers.

Vanaf de derde graad speel je in een Art’iz band waarmee je optreedt op ons festival, les Art’iztes! In de lessen jazz-pop-rock piano leren we hoe je als pianist je plan trekt in zo’n band. We leren vlot worden met akkoorden en hoe je een solo kan improviseren in een band. Daarvoor zal je dan weer toonladders nodig hebben. Je leert ook al snel om je eigen pianoversies te maken van popsongs en jazz standards. Voor de keuze van het repertoire zijn voorstellen welkom. Hoe verder we vorderen, hoe vlotter je de piano zal kunnen gebruiken om zowel alleen als samen met andere muzikanten te spelen.

Lesdagen

 • Hoofdschool Izegem: op woensdag
 • Vestiging Oostrozebeke: op woensdag


Vragen?


Kan gevolgd worden te:

 • Hoofdschool Izegem (Muziek & Woord)
 • Vestiging Oostrozebeke

Zang | Jazz-Pop-Rock

Hou je van zingen en wil je in de voetsporen treden van Amy Winehouse, Selah Sue, Bruno Mars, Ellie Goulding, Frank Sinatra, David Bowie …? Dan zijn de jazz-pop-rock zanglessen misschien wel iets voor jou!

In de zangles besteden we aandacht aan zangtechnische aspecten zoals ademhalings- en stemtechniek. Daarnaast komen ook de uitvoeringsaspecten zoals tekstinterpretatie, uitstraling, podiumpresence, microfoontechniek, … aan bod.
Er wordt uitgegaan van ieders persoonlijke stem om deze te ontwikkelen met als doel er het maximum uit te kunnen halen, zonder stemproblemen te krijgen. Welke stijl je wilt zingen, maakt hierbij niet uit: jazz, pop, musical, iedereen kan zich door te trainen een stijl eigen maken. Ook is er in de lessen ruimte om een eigen repertoire op te bouwen.

Het motto van de lessen jazz-pop-rock zang? Zingen met een eigen, vrij geluid en het zo eerlijk en oprecht mogelijk ontwikkelen van je eigen klank.


Lesdagen

 • Hoofdschool Izegem: op dinsdag
 • Vestiging Oostrozebeke: op maandag


Vragen?

Kan gevolgd worden te:

 • Hoofdschool Izegem (Muziek & Woord)
 • Vestiging Oostrozebeke

Basgitaar / Contrabas | Jazz-Pop-Rock

Ben je gebeten door de warme, ronde klanken van de basgitaar? Of betoverd door de schoonheid van de contrabas? Wil je graag de stuwende, onmisbare kracht zijn in een pop- of jazzband? Dan zijn de lessen jazz-pop-rock basgitaar/contrabas iets voor jou!

In de lessen ontdek je alle hoeken en kanten van je instrument en leer je hoe je als (contra)bassist fungeert in een band. Je leert er heel wat verschillende stijlen van muziek begeleiden, zoals swing, latin, pop, rock, enzovoort.

Er wordt op jouw niveau en tempo gewerkt, en je eigen inbreng wordt erg gewaardeerd. Zijn er leuke nummers die je graag wil kunnen spelen? Graag! We werken er samen aan.


Lesdagen

 • Hoofdschool Izegem: op donderdag
 • Vestiging Oostrozebeke: op woensdag


Vragen?

Kan gevolgd worden te:

 • Hoofdschool Izegem (Muziek & Woord)
 • Vestiging Oostrozebeke

Saxofoon | Jazz-Pop-Rock

De saxofoon is niet weg te denken uit de populaire muziek van de 20e en 21e eeuw.

Het instrument verschijnt in heel uiteenlopende stijlen waarbij de saxofonist vaak op de voorgrond staat. Doen saxofoonhelden zoals Maceo Parker, John Coltrane of Charlie Parker ergens een belletje rinkelen? Hoorde je de saxofonist Paul Desmond al eens in het legendarische nummer ‘Take Five’ van Dave Brubeck?

In de lessen jazz-pop-rock saxofoon werken we aan je klankvorming en speeltechniek.

Ons repertoire komt voornamelijk uit de jazz- en popwereld. Ook werken we in de saxofoonlessen hard aan de nodige kennis en vaardigheden om te improviseren. Improviseren is 'muziek maken op je gehoor en je gevoel, in plaats van een partituur te lezen.' Het is vooral een leuke en handige vaardigheid, waardoor je in staat bent snel leuke liedjes op te pikken, en er een eigen melodie (= een geïmproviseerde solo) overheen te spelen. Hierdoor komt je persoonlijkheid en eigen speelstijl op de voorgrond te staan. Deze vaardigheden komen ook in de les Band volop naar boven.

Lesdagen

 • Hoofdschool Izegem: op donderdag


Vragen?

Kan gevolgd worden te:

 • Hoofdschool Izegem (Muziek & Woord)