Vierde graad & specialisatie

Voor wie:

leerlingen die de 3e graad woord hebben afgewerkt

Lestijden:

optie vertolkend acteur

  • minstens 1 keuzevak (1 uur/week) + theaterlabo (1 uur/maand) + een aantal bij te wonen voorstellingen gedurende het schooljaar

optie creërend acteur

  • theatermaker (projectmatig) + theaterlabo (1 uur/maand) + een aantal bij te wonen voorstellingen gedurende het schooljaar

optie regie

  • regie (projectmatig) + theaterlabo (1 uur/maand) + een aantal bij te wonen voorstellingen gedurende het schooljaar

optie creatief schrijven

  • creatief schrijven (2 uur/week) + deelname aan schrijfevenementen
Traject:
  • 3 jaar (telkens van september tot en met juni)
  • specialisatie: extra 2 jaar met 2 lestijden/week na afstuderen 4e graad

Speltheater - keuzevak

Wil je met vrienden of vriendinnen op een podium staan en je publiek meenemen naar een andere wereld? Wil je met hart en ziel, met handen en voeten, een verhaal overbrengen? Wil je een personage tot leven wekken met je stem, met je lijf en leden? Wil je je uitleven in een doldwaze komedie, een beklijvende tragedie of een ijzingwekkende horrorfilm? Wil je je publiek ontroeren, hen doen glimlachen of laten huiveren?

Maak de acteur in jezelf wakker! De cursus speltheater is een rollercoaster doorheen de boeiende wereld van het speltheater.

Je mag speltheater ook combineren met verteltheater en/of spreken & presenteren.

Verteltheater - keuzevak

Ben je weg van woorden, gedichten, verhalen? Krijg je heerlijke rillingen bij het lezen van een pakkend gedicht of een meeslepend verhaal? Wil je die woorden en zinnen zelf in de mond nemen, op een podium staan en mensen ontroeren, aan het lachen brengen en laten genieten van een prachtige taal?

Verteltheater is een vak waarin we de wondere wereld van intense taal koesteren en doorgronden om er een publiek mee te beroeren.

Je mag verteltheater ook combineren met speltheater en/of spreken & presenteren.

Spreken en presenteren.png

Spreken en presenteren - keuzevak

Wil je zelfzeker en ongedwongen het woord nemen voor een groep? Wil je op gepaste wijze een spreker inleiden? Wil je zonder haperen je verhaal doen, een bevlogen speech geven zonder knikkende knieën?

Wil je die dekselse spreekangst overwinnen? Dan is de cursus "Spreken en presenteren" geknipt voor jou.

Je oefent je in het aanscherpen van je presentatievaardigheden. Je leert in een verzorgde taal verrassend improviseren, met vertrouwen een boeiend verhaal vertellen of iemand interviewen. Je leert je argumenten ordenen en vlot verwoorden.

Je duikt ook de opnamestudio in. Je leest een natuur- of andere documentaire in, of een reclamespot. Je leert hoe je een podcast maakt.

En als je dat wil, is er zelfs plaats voor een rondje stand-upcomedy!

Met deze praktijkgerichte cursus sta je nooit meer met je mond vol tanden!

Je mag spreken & presenteren ook combineren met speltheater en/of verteltheater.

Vragen? lieven.vanlerberghe@artiz-izegem.be

Regie

Zit je vol creatieve theaterideeën, maar zie je jezelf niet meteen als speler? Zit je liever in de regisseursstoel? Hou je ervan een groep spelers mee te loodsen in jouw theaterdroom?

Als theaterregisseur word je in Art'Iz gedurende drie jaar ondergedompeld in alle aspecten van de regie a.d.h.v. workshops, masterclasses, theatervoorstellingen en regieprojecten. Je neemt deel aan groepssessies met gelijkgestemde medeleerlingen. Je wordt ook individueel begeleid om van je droom een eigen, uniek theaterproject te maken.

Ziehier enkele fragmenten uit onze masterclass 'Act for 1 day'. Onze leerlingen van het tweede jaar regisseerden enkele enthousiaste acteurs en staken in één dag een korte voorstelling in elkaar.

Nog iets meer verdiepen? Klik dan hier.

Heb je vragen of wil je je hiervoor inschrijven?

steven.duyck@artiz-izegem.be

Creatief schrijven

Heb je last van schrijfkriebels? Zit je met een hoofd boordevol bruisende verhalen, flitsende dialogen of pittige verzen? Schuilt er een dromerige dichter of een spectaculaire scenarist in jou?

Deze cursus biedt je de kans om je schrijverstalent te ontdekken en te ontplooien. Je gaat op weg voor een boeiende expeditie naar je eigen literaire sterktes. Je ontdekt nieuwe manieren en frisse invalshoeken om ideeu00ebn in een tekst te gieten. Je laat je inspireren door literaire reuzen u00e9n door je medecursisten.

Heb je vragen of wil je je hiervoor inschrijven?

benjamin.sercu@artiz-izegem.be

Theatermaker

Ben je afgestudeerd voor Spel- en/of Verteltheater, en heb je zin om verder te spelen en ook zelf aan de slag te gaan met het bedenken van verhalen, scènes, monologen, dialogen, choreografieën tot volledige voorstellingen met decor, kostumering, klank en licht erop en eraan?

Geef dan een seintje aan filip.debosschere@artiz-izegem.be

De invulling van de lessen bepalen we in samenspraak met jou en de medeleerlingen.

Anomalia
Woord-drama.jpg

Specialisatie Speltheater of Verteltheater

Ben je afgestudeerd? Dan krijg je de kans om te specialiseren. Ambieer je een plaatsje in de specialisatieklas? Zeker doen!

De invulling van de lessen bepalen we in samenspraak met jou en de medeleerlingen.

Heb je vragen of wil je je hiervoor inschrijven?

Mail dan naar:

Theaterlabo

Achter de schermen van het theater

Als je acteur, verteller of regisseur wil worden, dan is het noodzakelijk dat je het echte theater gaat ‘opsnuiven’, dat je kennismaakt met een gevarieerd theateraanbod.

In samenwerking met Cultuurhuis De Leest selecteren we een aantal boeiende theatervoorstellingen. Ongeveer elke maand gaan we in De Leest kijken naar een theatervoorstelling.

Elke voorstelling wordt vooraf besproken tijdens een voorbereidende les.

In het Theaterlabo beleef je het theater ten volle!