Derde graad

Voor wie:

Jongeren (12 tot 15 jaar) of leerlingen die de tweede graad hebben afgewerkt.

Lestijden:

Instrument 1 uur/week + band 1 uur/week + muzieklabo 1u/week

Traject:

Van 12 jaar tot 15 jaar: een traject van 3 jaar (telkens van september tot juni)

Volwassenen: een traject van 3 jaar (telkens van september tot juni)

Ben je nieuw in de academie en heb je geen vooropleiding genoten - ouder dan 15 jaar?
Dan start je in de tweede graad, klik hier voor je traject.

Bands

Proficiat! Vanaf nu mag je in één van onze Art’Iz-bands aan de slag.

In zo’n band musiceer je samen met andere leerlingen die verschillende instrumenten spelen. Je gaat aan de slag met leuke songs, je leert die in een eigen jasje te steken.

Art’Iz heeft maar liefst 7 bands in evenveel verschillende muziekgenres:

  • Pop & Rock band
  • Blues & Roots band
  • Soul & Funk band
  • Jazz band
  • Pop & R’nB band
  • Percussieband
  • Initiatieband

Onze bands treden ook regelmatig op als voorprogramma van grote bekende acts. Hiervoor werken we samen met cultuurhuis De Leest. Daar gaat bijvoorbeeld ook ons eigen jaarlijks muziekfestival LES ART'IZTES door. Dat is hét festival van de afdeling Jazz-Pop-Rock waar al onze bands optreden op het grote podium van De Leest. Zij voorzien de professionele setting waarin onze Art’Izten het beste van zichzelf kunnen geven, met sfeervolle belichting en uitstekend geluid.

! NIEUW IN DE BANDS !

In de bandlessen wordt ook songwriting/arrangement geïntegreerd. Tijdens deze lessen leer je je eigen songs schrijven en arrangeren. Onze songwritingcoaches reiken je stap voor stap de tools aan om jouw muziek naar een hoger niveau te tillen. Dé manier om je eigen muziek, tekst of arrangement te creëren en zo elkaar te inspireren.

Muzieklabo

Muzieklabo is een allround creatief vak dat in modules wordt gegeven. Deze lessen zijn niet wekelijks maar worden gegeven op vaste data. Deze data worden bij het begin van het schooljaar meegedeeld.

In deze lessen passen we onmiddellijk de theorie toe in de praktijk door middel van workshops, bandcoaching en groepslessen.