Vierde graad & specialisatie

Voor wie:

vanaf 15 jaar (en/of vierde middelbaar)

Lestijden:

instrument (1 uur/week) + band (1 uur/week)
of
instrument (1 uur/week) + songwriting/arrangement (1 uur/week)
of
songwriting/arrangement (1 uur/week) + band (1 uur/week)

Traject:

jongeren: een traject van 3 jaar (telkens van september tot en met juni)

volwassenen: een traject van 3 jaar (telkens van september tot juni)

Ben je nieuw in de academie en heb je geen vooropleiding genoten?
Dan start je in de tweede graad, klik hier voor je traject.

Band

Net zoals in de derde graad ben je ook in de vierde graad lid van één van onze bands. Samen met je bandleden ga je aan de slag met leuke songs. Je steekt ze in een eigen jasje en je leert je eigen songs schrijven en arrangeren met je band.

Art’Iz heeft maar liefst 7 bands in evenveel verschillende muziekgenres:

  • Pop & Rock band
  • Blues & Roots band
  • Soul & Funk band
  • Jazz band
  • Pop & R’nB band
  • Percussieband
  • Initiatieband

Onze bands treden ook regelmatig op als voorprogramma van grote bekende acts. Hiervoor werken we samen met cultuurhuis De Leest. Daar vindt bijvoorbeeld ook ons eigen jaarlijks muziekfestival LES ART'IZTES plaats. Dat is hét festival van de afdeling Jazz-Pop-Rock waar al onze bands optreden op het grote podium van De Leest. De technici van De Leest voorzien de professionele setting waarin onze Art’Izten het beste van zichzelf kunnen geven, met sfeervolle belichting en uitstekend geluid.

Songwriting.jpg

Songwriting/Arrangement

Ken je dat gevoel, wanneer je een geweldig goed nummer hoort en denkt ‘Zoiets zou ik ook wel willen kunnen schrijven’? Of je hebt een bepaald deuntje in je hoofd, maar je raakt niet verder dan een catchy melodie en een paar woorden? Dan is de gloednieuwe cursus Songwriting/Arrangement vast iets voor jou!

In de lessen Songwriting/Arrangement gaan we aan de slag met de goesting om iets te maken, iets te vertellen, en te proberen om op een ongedwongen manier tot iets moois te komen. Onze songwritingcoaches reiken je stap voor stap de tools aan om je muziek te doen groeien en naar een hoger niveau te tillen. Dé manier om je eigen muziek, tekst of arrangement te creëren en zo elkaar te inspireren. Je krijgt namelijk de kans om je zelfgeschreven songs uit te testen en te arrangeren met je band.

Specialisatie

Ben je afgestudeerd? Dan krijg je de mogelijkheid om je te specialiseren.

De invulling van de lessen is op maat en wordt bepaald in samenspraak met je leerkracht en de directeur. Let wel, de plaatsen voor de specialisatiegraad zijn beperkt.

Heb je vragen of wil je je hiervoor inschrijven? Mail dan naar david.demeyere@artiz-izegem.be

elektrische-gitaar.jpg